Társaságunk a GINOP-8.4.1/B-16 azonosító jelű KKV energia Hitelprogram keretében megvalósított egy 486 kW teljesítményű, fotovotaikus elven működő naperőművet megújuló energia által történő villamos energia-termelés céljából.

A megvalósítás helye Mezőtúr 0243/8 hrsz.


 

FŰRÉSZÁRU GYÁRTÓ KAPACITÁS KIALAKÍTÁSA A MAGYAR MANUFAKTÚRA KFT-NÉL

Kedvezményezett:

Magyar Manufaktúra Kft., 4450 Tiszalök, Kossuth u. 120. 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00800

Projekt címe: „Fűrészáru gyártó kapacitás kialakítása a Magyar Manufaktúra Kft-nél”

Szerződött támogatás összege: 15.403.115,- Ft

Támogatás mértéke: 70% 

Projekt időtartama: 2016.03.09-2017.01.30.

Projekt leírása:

A Magyar Manufaktúra Kft. 2015. júliusában pályázatot nyújtott be a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című GINOP 1.2.2-15 kódszámú pályázati felhívásra, melyet 2016. januárjában a Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője támogatásra érdemesnek ítélt.

A projekt elsődleges célja a tevékenységi kör bővítésével a saját termékek előállításának megkezdése volt, hiszen a partnerektől kapott visszajelzések alapján az eddig csak forgalmazott faipari termékek kereslete jelentős. A műhely gépesítettsége azonban nem volt alkalmas fűrészáru gyártására, így a beruházással megvalósuló gépek, berendezések segítségével lágy- és keménylombos fűrészáru gyártását, saját alapanyagból saját előállításban rövid határidőre is különböző méretű és kialakítású (szélezett, szélezetlen) fűrészáru gyártását, valamint egyedi igényeket is kielégítő kerti bútorok készítését is el tudják vállalni bel- és külföldi piacra egyaránt.

A megvalósulással 4 fő dolgozó felvételével növekszik a fizikai dolgozók létszáma, a gépek hatékonysága és helyben lévősége miatt csökken az anyagmozgatásra, bérmunkára fordított összeg és a kiesett idők költsége, egyúttal a vállalkozás termékkínálatának az eddig nem gyártott termékekkel történő bővítésével jelentős bevétel- és eredménynövekedés érhető el.

A beszerzett kiváló minőségű eszközök, a felhasznált jó minőségű alapanyag valamint a képzett munkaerő biztosítja az elvárt magas szakmai színvonal elérését és fenntartását a projekt végrehajtását követően is.

A gyártókapacitás gépesítettsége:

Új gépeink: